Uuteen Odoo-kantaan saa nykyisin asennettua helposti myös suomalaisen Raportointikoodisto-tilikartan. Suurin kiitos tästä kuuluu Avoin.Systems:lle ja Miku Laitiselle, joka on tehnyt lokalisointipaketin ja auttoi minua myös alla olevan asennusohjeen teossa. RockIT osallistui lokalisointityöhön koodaamalla tilikarttaa Excelin avulla sellaiseen muotoon, että siitä sai helpommin muodostettua Odoon vaatiman xml-muotoisen tiedoston. Tavoitteena on tuoda myöhemmin Odooseen Raportointikoodiston rinnalle myös Liikekirjuri-tilikartta.

Kun Odoo on asennettu näillä ohjeilla Ubuntu-serverille (huom, jos olet asentanut Odoon muutoin, tarkista addons-hakemiston nimi ja polku), sinne voi jo ennen boottausta asentaa GitHubista myös suomalaisen tilikartan. Se onnistuu esimerkiksi komennoilla:

apt-get install unzip

wget https://github.com/avoinsystems/l10n_fi_rapko/archive/master.zip

unzip master.zip -d /opt/odoo/custom/addons/

mv /opt/odoo/custom/addons/l10n_fi_rapko-master /opt/odoo/custom/addons/l10n_fi_rapko

Asennuksen jälkeen voi vielä varmistaa, että l10n_fi_rapko –hakemisto löytyy serveriltä:

cd /opt/odoo/custom/addons/

ll

 

Toinen tapa on ottaa SFTP-yhteys serverille (itse käytän Macissa Cyberduck-nimistä ohjelmaa) ja yksinketaisesti drag & dropata asennustiedostot addons-hakemistoon.

Toivottavasti mahdollisimman moni asentaa tilikartan ja ottaa sen testikäyttöön. Mikäli virheitä löytyy, paras tapa saada ne korjaukseen on raportoida niistä Issue tuonne Githubiin: https://github.com/avoinsystems/l10n_fi_rapko/issues

Tilikartan asennuksen jälkeen ensimmäistä tilikarttaa tarvitsevaa moduulia (myynti, kirjanpito) asennettaessa, kun järjestelmä vaatii konfiguroimaan kirjanpidon tiedot, listalta löytyy nyt myös suomalainen Raportointikoodisto-tilikartta!