En ole julkaissut näitä blogikirjoituksia Odoosta vähään aikaa. Se ei johdu ainakaan siitä, että en olisi tehnyt töitä Odooseen liittyen, koska tilanne on täysin päivastainen. Toisin kuin edellisten postauksieni aikaan, viimeksi kuluneen vuoden aikana Odoo on ollut päätulonlähteeni. Olen työskennellyt alihankkijana kahdessa kumppaniyritykseni Sprintit Oy:n omistamassa Odoo projektissa toimien molemmissa asiakkuuksissa projektipäälllikkönä ja Odoo-konsulttina. Sen lisäksi olen toteuttanut myös RockIT:n oman Odoo-projektin, jossa asiakkaalle otettiin hyvin nopeassa aikataulussa käyttöön Odoo-valmisratkaisu edullisena pilvipalveluna. Toivottavasti saan tuosta pian enemmänkin tarinaa Referenssit-valikkoon. Kokonaisratkaisuun ollaan parhaillaan liittämässä mERP-mobiilisovellusta, jolla lisätään tehokkuutta varastotoimintojen hallintaan.

Odoosta julkaistiin juuri versio 10. Sen sisältö käy hyvin ilmi toisen kumppaniyritykseni Avoin.Systems:n ansiokkaasti suomentamista Odoo 10 julkaisutiedoista. Kuten huomaatte, monen uuden ominaisuuden kohdalla lukee "Enterprice", mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ominaisuus ei ole tarjolla Odoon open source -ilmaisversiossa. Odoolla on luonnollisesti oltava myös oma ansaintalogiikkansa, vaikka se toisaalta onkin hiaman ristiriidassa avoimen lähdekoodin ideologian kanssa. Mikäli asiakas haluaa ottaa käyttöönsä tuon enterprice-version, hän joutuu maksamaan kotimaisen kumppanin hinnoitteleman palvelumaksun lisäksi vielä suoraan Odoo S.A.:lle 20 €/käyttäjä/kuukausi.

Ainakin toistaiseksi RockIT:n Odoo-valmisratkaisu perustuu vielä Odoo 9 Community -versioon (open source, ei siis lisenssimaksun sisältävä Enterprice). Tavoitteena on testata piakkoin kunnolla myös Odoo 10 Community -versio. Mikäli tuo on jo riittävän kypsä ja pitää sisällään parannuksia 9-versioon verrattuna, tavoitteena on luonnollisesti ottaa Odoon uusi versio myös RockIT:n tarjoaman ratkaisun pohjaksi. Version vaihdon pitäisi sujua suht helposti, koska tavoitteena on ollut nimenomaan perustaa ratkaisu standardiin ei-räätälöityyn Odooseen. Tarjolla oleva "valmisratkaisu" on siis syntynyt lähinnä konfiguroimalla, valmiita hyviksi havaittuja Odoo-yhteisön tekemiä lisämooduuleita asentamalla ja liittämällä kokonaisuuteen tehojas, turvallinen ja edullinen pilvipalvelu. Näin asiakkaalle voidaan varmistaa helposti päivitettävissä oleva aidosti toimittajariippumaton ratkaisu. RockIT sitoutuu myös luovuttamaan pääkäyttäjäoikeudet asiakaskohtaiselle virtuaaliserverille suoraan asiakkaalle, mikäli asiakas haluaa siirtää RockIT Oy:n toimittaman pilvipalvelun myöhemmin toisen toimittajan ympäristöön tai vaikka omille palvelimilleen.