Myyntiprosessin käynnistävä myyntitarjous voi syntyä kahdella tapaa:

  • Myyntitarjous/-tilaus luodaan manuaalisesti järjestelmään
  • Asiakkuudenhallintaprosessissa syntynyt ”mahdollisuus” muutetaan myyntitarjoukseksi

Myyntitilaus syntyy Odoossa myyntitarjouksen kautta. Vahvistamaton tilaus on järjestelmässä tarjous. Myynnin voi prosessikuvasta poiketen vahvistaa myös suoraan lähettämättä sitä ensin, jos kaupasta on jo sovittu asiakkaan kanssa.

Tilauksen vahvistaminen on toiminnanohjausjärjestelmässä "vahva" toiminto. Vahvistaminen synnyttää automaattisesti toimitustilauksen varastolle tilaan "Odottaa saatavuutta" tai "Saatavilla" riippuen sen ohjaustavasta ja varastosaldosta. Se myös käynnistää (heti tai sovituin väliajoin) materiaalitarvelaskennan, joka luo myytävien tuotteiden ohjaustavoista riippuen tuotantotilauksia ja/tai ostoehdotuksia sekä päivittää syntyneiden dokumenttien tiloja.

Odoo-valmisratkaisu ei sisällä Suomeen lokalisoitua taloushallintoa. Odoossa muodostetut laskut voidaan viedä Odoosta esimerkiksi asiakkaan olemassa olevaan taloushallintojärjestelmään/-palveluun pdf/Excel/csv-tiedostoina.

RockIT pystyy yhdessä kumppaneidensa kanssa tarjoamaan myös täysin Suomeen lokalisoidun taloushallinnon tarvittaessa kirjanpitokumppanin kanssa palveluna toteuttaen. Tällöin ratkaisun hinta on kuitenkin selvästi tätä kuvattua valmisratkaisua korkeampi, jossa tavoitteena on varmistaa asiakkaalle ratkaisun nopea ja edullinnen käyttöönotto aina uusinta avoimen lähdekoodin Odoo-versiota käyttäen.

Tavoitteena toki on – yhdessä muiden avoimen lähdekoodin Odoo-toiminnanohjausjärjestelmästä kiinnostuneiden suomalaisten toimijoiden kanssa – lokalisoida Odoo myös taloushallinnon osalta täysin Suomeen soveltuvaksi (tilikartat, kirjanpidon raportit, sähköinen laskutus, verotus, verotililiittymät, pankkiliittymät…). Kaikkia tarvittavia osia ei valitettavasti ole vielä avoimen lähdekoodin toteutuksina saatavilla ja toteutetutkaan osat eivät välttämättä ole yhteensopivia Odoon uusimman version kanssa.