Ostotilaus syntyy Odoossa ostoehdotuksen/tarjouspyynnön kautta. Vahvistamaton tilaus on järjestelmässä tarjouspyyntö. Tarjouspyynnön voi myös tietenkin vahvistaa suoraan ostotilaukseksi ja lähettää suoraan tilauksen, mikäli toimittajan kanssa on toimintatavoista ja hinnoista jo aiemmin sovittu. 

Tilauksen vahvistaminen synnyttää automaattisesti vastaanoton varastolle, jonka varaston henkilökunta voi tarkistaa & kuitata saldoille toimituksen saapuessa. Vastaanotto päivittää edelleen automaattisesti siihen mahdollisesti ketjutettuja valmistus- ja myyntitilauksia.

Odoo-valmisratkaisu ei sisällä Suomeen lokalisoitua taloushallintoa. Toimittajan laskut voidaan tarkistaa Odooseen muodostettua laskua tai vastaanottoa vasten.

RockIT pystyy yhdessä kumppaneidensa kanssa tarjoamaan myös täysin Suomeen lokalisoidun taloushallinnon tarvittaessa kirjanpitokumppanin kanssa palveluna toteuttaen. Tällöin ratkaisun hinta on kuitenkin selvästi tätä kuvattua valmisratkaisua korkeampi, jossa tavoitteena on varmistaa asiakkaalle ratkaisun nopea ja edullinnen käyttöönotto aina uusinta avoimen lähdekoodin Odoo-versiota käyttäen.

Tavoitteena toki on – yhdessä muiden avoimen lähdekoodin Odoo-toiminnanohjausjärjestelmästä kiinnostuneiden suomalaisten toimijoiden kanssa – lokalisoida Odoo myös taloushallinnon osalta täysin Suomeen soveltuvaksi (tilikartat, kirjanpidon raportit, sähköinen laskutus, verotus, verotililiittymät, pankkiliittymät…). Kaikkia tarvittavia osia ei valitettavasti ole vielä avoimen lähdekoodin toteutuksina saatavilla ja toteutetutkaan osat eivät välttämättä ole yhteensopivia Odoon uusimman version kanssa.