Kotiseutukaupan toiminta-ajatus on yhdistää suomalaiset yrittäjät ja kotimaisia tuotteita sekä lähituotantoa arvostavat kuluttajat kaikkia osapuolia hyödyttävällä nykyaikaisella verkkokaupparatkaisullla.

Kotiseutukauppa tarjoaa kuluttajille kauppapaikan, jonka kautta he voivat helpommin löytää kotimaisten yritysten tuotteita. Laadukas lähellä valmistettu tuote tai palvelu on myös eettisesti kestävä valinta. Kotiseutu voi tarkoittaa myytävästä tuotteesta tai asiakkaasta riippuen Suomea tai tarkemmin rajattua kotiseutua. 

Yhteinen verkkokauppapaikka tarjoaa suomalaisille yrityksille uuden näkyvän myyntikanavan tuotteilleen ilman liittymismaksua tai kiinteitä kustannuksia. Liittyessään myyjäksi Kotiseutukauppaan yrityksellä on ainoastaan voitettavaa.

RockIT Oy vastaa Kotiseutukaupan konseptista, ylläpidosta ja teknisestä toteutuksesta yhteistyössä Qumos Oy:n kanssa. Verkkokaupan perustana on avoimen lähdekoodin Magento-verkkokauppa-alusta ja siihen toteutetut lisätoiminnallisuudet (muun muassa monikauppiasmalli, kehitetty sivujen ulkoasu ja integraatio maksupalveluntarjoajan järjestelmään).

Lue toiminta- ja ansaintamallistamme tarkemmin Kotiseutukaupan Tietoa meistä -sivulta. Mikäli valmistat tai jälleenmyyt suomalaisia tuotteita, täältä löydät ohjeet, miten voit liittyä myyjäksi Kotiseutukauppaan.